Pers

22 november 2017 - VYNOVA blijft investeren: KOH-conversie op schema, NaOH-uitbreiding aangekondigd

VYNOVA Group bevestigt dat de bouw van haar nieuwe, geavanceerde eenheid voor membraanelektrolyse van kaliumhydroxide (KOH) in Tessenderlo volledig op schema ligt. Naast het KOH-conversieproject plant VYNOVA ook een aanzienlijke uitbreiding van de capaciteit voor natriumhydroxide (NaOH) op de site van Tessenderlo. Beide investeringen bevestigen nogmaals het langetermijnengagement van het bedrijf om de KOH- en NaOH-markten te bedienen.

Download het volledige artikel (pdf)

 

26 oktober 2016 - VYNOVA Belgium rondt financieringspakket af voor de KOH conversie op de site in Tessenderlo

ICIG’s VYNOVA Belgium kondigde vandaag de afronding aan van een financieringspakket van meer dan EUR 50 miljoen om de KOH conversie op de site in Tessenderlo te financieren.

Download het volledige artikel (pdf)

 

12 oktober 2016 - VYNOVA kondigt de start aan van de bouw van nieuwe KOH productie eenheid in Tessenderlo

Volgend op de aankondiging in augustus 2015, bevestigt VYNOVA Group, een filiaal van de ICIG groepsvennootschappen, dat het is gestart met de bouw van een nieuwe grootschalige KOH membraan elektrolyse eenheid op hun site in Tessenderlo, België.

Download het volledige artikel (pdf)

 

28 augustus 2015 - VYNOVA kondigt een conversion aan van haar KOH installatie op de Tessenderlo site

VYNOVA Tessenderlo, onlangs overgenomen door ICIG van INOVYN, kondigt de bouw van een nieuwe membraan electrolyse eenheid aan met een nominale jaarlijkse capaciteit van max.100.000 ton Chloor en 150.000 ton Kaliumhydroxide oplossing.

Download het volledige artikel (pdf)

 

01 augustus 2015 - ICIG voltooit de overname van VYNOVA Group en benoemt nieuw managementteam

International Chemical Investors Group (ICIG) heeft vandaag de voltooiing aangekondigd van hun overname van bepaalde chloorvinyls activa welke zijn afgestoten door INOVYN, de PVC joint venture tussen INEOS en Solvay.
De nieuw verworven bedrijven vormen een nieuw “Chloorvinyls” platform binnen ICIG genaamd VYNOVA Group, met een totale omzet van meer dan Euro 850 miljoen, als aanvulling op ICIG’s Fijnchemie en Custom Manufacturing platform WeylChem Group (Euro 670 miljoen omzet), het Farmaceutisch platform CordenPharma Group (Euro 330 miljoen omzet) en de ICIG Enterprises bedrijven (CarboTech, ENKA and Rütgers Organics; Euro 110 miljoen omzet).

Download het volledige artikel (pdf)

 

09 juni 2015 - ICIG heeft de goedkeuring gekregen van de Europese Commissie voor zijn overname van bepaalde  Chloorvinyls Activa afgestoten door INEOS

International Chemical Investors Group (ICIG) kondigde onlangs een overeenkomst met INEOS and Solvay aan om bepaalde chloorvinyls activa te verwerven welke zijn afgestoten door INOVYN / INEOS. Deze overeenkomst, die is besproken in het kader van de fusie controle proces van zowel deze transactie en de INOVYN JV, heeft nu de goedkeuring van de EuropeseCommissie ontvangen. De overname van de remedie bedrijven door ICIG wordt verwacht op 1augustus 2015. De nieuw overgenomen bedrijven zullen een nieuw "Chloorvinyls"platform vormen binnen ICIG met de naam VYNOVA groep.

Download het volledige artikel (pdf)