VYNOVA Group

VYNOVA werd opgericht op 1 juli 2015, als een spin-off van enkele bedrijven van INEOS ChlorVinyls, en werd onderdeel van de ICIG-groep. VYNOVA is jong, maar blijft verder bouwen op de solide ervaring van EVC, LVM en INEOS ChlorVinyls.

VYNOVA staat voor continuïteit en betrouwbaarheid, uitmuntendheid in kwaliteit en service door partnerships te sluiten met hun klanten. Wij volgen een groeistrategie gebaseerd op een gezonde financiële structuur. Leiderschap in veiligheid en operationele uitmuntendheid maken deel uit van onze kernwaarden.

Voor ICIG was deze overname een verdere uitbreiding van de reeds bestaande activiteiten, die zich situeren in de fijnchemie, farmacie en Enterprises, en dit in een nieuw strategisch segment van de chloorvinyl-industrie.

Als gevolg van deze vorming, is VYNOVA een belangrijke speler in de Europese suspensie PVC- en natriumhydroxide- (NaOH) markt. Aanvullend hebben we ook een sterke positie in de kaliloog- (KOH) markt en zijn we een belangrijke speler in Europa, zeker met de aanvullende KOH-business in PPC (Frankrijk) binnen ICIG.

De VYNOVA activa bestaan uit een set van goed geïntegreerde chemische goederenstromen, van zout tot PVC. Alle cellenzalen voor de natriumhydroxide-productie vind je terug in de moderne membraan elektrolyse-installaties. De PVC-fabrieken vind je terug in West-Europa, met uitstekende toegang tot logistieke faciliteiten en export markten